Sarajevski sahan

bh-recepti3

Sastojci (za 10 osoba): 20 dkg paradajz pirea, 50 dkg crnog luka, 70 dkg svježe paprike, 50 dkg tikvice, 20 dkg raštike, 1 kg svježeg paradajza, 1,1 kg telećeg buta, 5 g mljevenog bibera, 1,1 kg junetine, 3 dl ulja, 30 g soli, 20 dkg riže, 30 dkg putera, 10 dg pavlake, 20 g začina za povrće, 5 g kopra

Priprema: Sarajevski sahan se sastoji od raznog povrća - tikvice, paprike, raštike, crnog luka, paradajza, koje se napune faširanim mesom, rižom i začinima. Sve kuhajte odvojeno, samo paradajz ispecite u pećnici. Alevu papriku i paradajz pire prepržite na masnoći i zalijte fondom u kojem se kuhalo povrće. Punjeno povrće zalijte saftom koji je prethodno napravljen i kuhajte 5 minuta. Servirajte sa pavlakom.

NUTRICIONISTA: Jelo je odlična kombinacija proteina, ugljikohidrata, vlakana, vitamina A, C, B i E, te kalija. Način pripreme također je vrlo zdrav - ovo je dobar primjer zdravog bosanskog jela!

Podijeli:
  • Facebook
  • Digg
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Technorati

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se