Teleća šnicla sa kaduljom - Saltimbocca alla romana

r-italija-saltimbocca

(za 4 osobe)

Sastojci: 8 tanjih telećih šnicli (oko 600 g), 1 kašika maslaca, 1 kašika maslinovog ulja, 8 većih listova kadulje (žalfije), 8 tankih listova pršuta, so i svježe mljeveni biber, 125 ml suhog bijelog vina, 1 limun

Priprema: Zagrijte maslac i maslinovo ulje u tavi za prženje i spustite listove kadulje u vruću masnoću samo jednu minutu da se zagriju. Izvadite ih i ocijedite. Stavite listove pršuta i kadulje na svaku šniclu, preklopite i pričvrstite ih čačkalicom. Brzo ih pecite u tavi po dvije minute sa obje strane. Začinite solju i biberom. Čuvajte ih na toplom, a u tavu dospite bijelo vino. Kratko prokuhajte i služite šnicle s ovim sosom i komadima limuna. Upotpunite jelo baget kruhom.

Podijeli:
  • Facebook
  • Digg
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Technorati

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se