Novembar 2015

Surfate arhivu za Novembar 2015.

Kesten, lješnik, orasi

Kesten, lješnik, orasi

Pravi slatkiši za hladne dane puni su orašastih plodova koji su odlično prihvaćeni u domaćoj kuhinji. Pored tradicionalnih, starinskih slastica ovaj put nudimo i modernije varijante recepata sa kestenima, lješnicima i orasima. Garantiramo punoću okusa i sočnost!

Pripremila: Dragana Nižić…

Reotvaranje Maxi Konzum prodavnice u Sarajevu

Reotvaranje Maxi Konzum prodavnice u Sarajevu

Dragi kupci, pozivamo vas na reotvaranje naše Maxi Konzum prodavnice u Sarajevu u petak, 27.11. u 10.00 sati, u Ulici Trg Solidarnosti 4.

Ovog petka ne propustite programe za djecu u Konzum Family Centrima

Ovog petka ne propustite programe za djecu u Konzum Family Centrima

Dječija radost i smijeh odjekivat će u Konzum Family Centrima u Sarajevu, Tuzli, Banjaluci i Brčkom u petak 20.11., povodom Međunarodnog dana djeteta…

Gastronomija Brazila: Kuhinja sambe, karnevala i nogometa

Gastronomija Brazila: Kuhinja sambe, karnevala i nogometa

Brazil je zemlja burne historije, sa bogatim i siromašnim periodima, ali i šarolikog stanovništva vrele krvi i temperamenta. Takva je i njegova kuhinja, ima je i za bogate i siromašne, raznovrsna je i vatrena. Pogledajmo šta se sve krije u delti Amazona.

Piše: Adnan Učambarlić…

Sladić – antički prijatelj muškaraca

Sladić – antički prijatelj muškaraca

Slatki korijen poznat je i kao sladić, gospino bilje, slatko drvce i šećerni korijen, a radi se o višegodišnjoj i veoma, veoma zdravoj biljci, poznatoj još od davnina.
Pripremio: Adnan Učambarlić…

Restoran Most, Ljubuški

Restoran Most, Ljubuški

Putniku namjerniku se hercegovačka zemlja može učiniti škrta i gruba, ali ako se nađe u ljubuškom kraju i predah napravi u restoranu Most, otkrit će neke čari za koje nije ni znao. A njih itekako ima…

Istražila: Dragana Nižić…

Tabasco sos:  čuveni ljuti sos sa otoka Avery

Tabasco sos: čuveni ljuti sos sa otoka Avery

Tabasco papričica sa američkog otoka Avery već više od stotinu godina osnovni je sastojak planetarno poznatog ljutog sosa - Tabasco. Svega nekoliko kapi sosa nekad pakovanog u prazne bočice parfema dovoljno je da i najobičnijem jelu da ljuti šmek i zagrije tokom hladnih zimskih mjeseci.

Pripremila: Dženana Hrlović…

Savjeti za orašaste plodove, kesten i kupus

Savjeti za orašaste plodove, kesten i kupus

Orasi: Ako kupujete orah u rinfuzi, obratite pažnju na boju koja treba biti svjetlija i ujednačena te da kožica bude neoštećena. Najbolje je takav plod pomirisati ili pak probati jezgru jer orah ima veliki postotak masnoće koja se lako užegne…

Konzum promovirao novu liniju domaćih proizvoda „Tradicija moga kraja“

Konzum promovirao novu liniju domaćih proizvoda „Tradicija moga kraja“

Sarajevo, 16. novembra - Konzum BiH danas je u Sarajevu promovirao novu liniju domaćih proizvoda „Tradicija moga kraja” pripremljenih u saradnji s domaćim proizvođačima prema tradicionalnoj, bosanskohercegovačkoj recepturi. Riječ je o visokokvalitetnim, zdravim proizvodima pripremljenim od pažljivo biranih sastojaka, bez vještačkih boja i aroma…

Vrela ljuta jela za hladne dane

Vrela ljuta jela za hladne dane

Kad hladni dani zakucaju na vrata, nema ništa bolje od toplog variva za ručak ili večeru. Ukoliko mu dodate neku od ljutih namirnica, zasigurno će vas dobro zagrijati i pripremiti za ugodnu večer.

Pripremila: Dženana Hrlović…

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se