Novembar 2013

Surfate arhivu za Novembar 2013.

Restoran na temu toaleta

Restoran na temu toaleta

Nakon što je koncept kafića s detaljima iz toaleta doživio veliki uspjeh na Tajvanu, kineski ugostitelj YoYo Li odlučio je ideju implementirati i u Americi.

Protiv reklama - kokicama

Protiv reklama - kokicama

Konzumiranje kokica u kinu čini nas imunim na reklame koje se prije projekcija prikazuju.

Antički tibetanski recepti za dugovječnost

Antički tibetanski recepti za dugovječnost

Recept za ovaj tibetanski lijek pronađen je u starom tibetanskom manastiru, ispisan na glinenim pločicama. Pretpostavlja se da je zapisan prije više od 2000 godina a koristi se protiv triglicerida, holesterola i krečnih naslaga na krvnim sudovima, kao i za dug vijek.

Trikovi za domaćice iz 1956. godine

Trikovi za domaćice iz 1956. godine

Stari kuhari su, osim recepata pružali i obilje savjeta za mlade domaćice. Pročitajte koji se to savjeti prenose iz generacije u generaciju.

Kako napraviti dobre palačinke? (VIDEO)

Kako napraviti dobre palačinke? (VIDEO)

Potrebni sastojci za dobre palačinke su brašno, mlijeko, voda i jaja, te malo ulja kako bi se bolje ispekle.

Namirnice koje tope kilograme

Namirnice koje tope kilograme

Ako ste upravo na dijeti ili općenito pazite na unos kalorija u organizam, pomoći će vam informacija o namirnicama koje svi imamo kod kuće, a koje pomažu u gubitku kilograma.

Izvori selena za vegetarijance

Izvori selena za vegetarijance

Selen je esecijalni (organizmu neophodan) oligoelement nužan za život, budući da sudjeluje u radu 25 životno važnih enzima znanih kao selenoproteini. Selen učestvuje u izgradnji vitamina C, kao i ostalih antioksidanata u organizmu (antiksidanti su tvari koje organizam štite od nastanka raka), piše Kreni zdravo.

Ne postoji zdrava pretilost

Ne postoji zdrava pretilost

Zamisao o tzv. zdravoj pretilosti je samo mit, upozoravaju kanadski naučnici iz Mount Sinai Hospital u Torontu, piše Metro portal.

Izdvojeno iz Gusto br. 63 novembar 2013.

Izdvojeno iz Gusto br. 63 novembar 2013.

Za uspješno kiseljenje kupusa

Za kiseljenje je najpogodniji bijeli kupus, plosnatih i tvrdih glavica…

Pismo urednice Gusto br. 63 novembar 2013

Pismo urednice Gusto br. 63 novembar 2013

Dobro se jelo, a nema razloga da se i sad dobro ne jede jer, zna se, zdravlje ulazi na usta! A kad bolje fino papati/njopati/ručkati nego u hladnom novembru, kad nam i nije do nekih drugih stvari?! Predlažem da gozba odmah počne, pa krenite od, recimo, našeg izrazito gurmanskog priloga o vojvođanskim jelima „I sva ta ravnica…”. Severac je duvo ladan, pa ko ne bi bio gladan… - kaže Đole, a…

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se