Jun 2012

Surfate arhivu za Jun 2012.

Jedemo najmanje mesa u Evropi

Jedemo najmanje mesa u Evropi

Često se može čuti kako jelo kod Bosanaca i Hercegovaca nije potpuno ako na tanjiru nema mesa i da smo po tome posebni. Po istraživanju The Economist jedemo najmanje mesa u Evropi, a nalazimo se na 128. mjestu na svijetu; iza nas je tek pedesetak zemalja, piše Radiosarajevo.ba.
Pripremio: Adnan Učambarlić

Čaj postaje indijsko nacionalno piće

Čaj postaje indijsko nacionalno piće

Indija će naredne godine proglasiti čaj za svoje nacionalno piće, saopštili su zvaničnici.
Pripremio: Adnan Učambarlić

Novi hit: Sushi koji svijetli u mraku

Novi hit: Sushi koji svijetli u mraku

Sushi koji svijetli u mraku, a kojeg se dobiva od genetski modificirane ribe, novi je američki gastro hit. Fluorescentno zelene, žute, plave, crvene i ljubičaste ribice prodaju se u američkim trgovinama za kućne ljubimce.
Pripremio: Adnan Učambarlić

Printer sa okusom čokolade

Printer sa okusom čokolade

Zamislite da možete printati čokoladu i ostale jestive proizvode…
Pripremio: Adnan Učambarlić

Zašto su dobre jagode i borovnice

Zašto su dobre jagode i borovnice

Novo istraživanje pokazuje da konzumiranje borovnica i jagoda može odgoditi pad mentalnih sposobnosti kod žena u poznim godinama.
Pripremio: Adnan Učambarlić

Nutella i Ferrero na meti tužbe

Nutella i Ferrero na meti tužbe

Athena Hohenberg iz Amerike u februaru je tužila firmu Ferrero nakon što je doživjela za nju šokantno saznanje da Nutella nije zdrava.
Pripremio: Adnan Učambarlić

Izdvojeno iz Gusto br. 46 juni 2012

Izdvojeno iz Gusto br. 46 juni 2012

Kako pripremiti finger food party

Maleni zalogajčići koji se jedu prstima, topli ili hladni, slani ili slatki, vizuelno privlačni, maštovito posluženi i jednostavni za konzumiranje, odličan su izbor kada vam na proslavu dolazi veći broj osoba. U ovu grupu spadaju sendviči, kroasani, pizze, bruskete, pite, rolade, fritate, tortilje, ražnjići, panirani odresci od mesa, ribe i sira, povrće i voće, čipsevi, krekeri i kolači, ali gotovo svako jelo može postati finger food ukoliko se posluži na pravi način…

Kako do savršene margarite

Kako do savršene margarite

Za savršenu margaritu najvažnije je znati prave omjere i sve ostalo je lako.

Najzdravije namirnice u junu

Najzdravije namirnice u junu

U junu nam stižu već sočnije jagode i drugo ljetno voće, a na tezgama i livadama se mogu naći zeleni listovi koji imaju i po osam puta više korisnih tvari nego klasična zelena salata. Upoznajte se stoga s nekima od najzdravijih namirnica koje stižu ovog mjeseca.
Pripremio: Adnan Učambarlić

Pismo urednice Gusto br. 46 juni 2012

Pismo urednice Gusto br. 46 juni 2012

DOBRODOŠLICA LJETU

Ljeto je opet tu, vrelo, sočno i zrelo, pa nam je odmah korak lakši, a osmijeh širi. Lijepo vrijeme mami nas napolje, zove da se družimo, pa smo u to ime pripremili Jela za proslave i okupljanja. Bilo da je povod za okupljanje proslava diplome, rođendana, vjenčanja ili nešto drugo, među naših 30 recepata sigurno ćete naći neke koji će vam savršeno odgovarati za tako fine prigode. Također, možete svojim gostima poslužiti nešto iz bogate sezonske ponude voća i povrća, recimo fine salate od rotkvice i krastavaca ili možda nešto od zlatnih, mekih voćki, dinje i kruške…

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se