Septembar 2011

Surfate arhivu za Septembar 2011.

Masnom hranom za ublažavanje tuge

Masnom hranom za ublažavanje tuge

Belgijski naučnici su zaključili kako masna hrana može pomoći da se psihički bolje osjećamo.
Pripremio: Adnan Učambarlić

AC/DC kao proizvođači vina

AC/DC kao proizvođači vina

Kako prenose agencije, čuveni australski rock bend AC/DC počeo je sa proizvodnjom vlastitog vina.
Pripremio: Adnan Učambarlić

Šta proizvođači čokolade ne žele da priznaju

Šta proizvođači čokolade ne žele da priznaju

Ako ih i pritisnete, proizvođači neće nikada priznati da podatke vade iz konteksta i da je čokolada zapravo loša za zdravlje.
Pripremio: Adnan Učambarlić

Zašto gladovanje ne dovodi do mršanja

Zašto gladovanje ne dovodi do mršanja

Većina konvencionalnih dijetnih programa zahtijeva ekstremno nizak unos kalorija - između 800 do 1.200 kcal ili manje za žene, te 1.500 do 1.800 ili manje za muškarce. Moguće je izgubiti tjelesnu masu ukoliko ovako drastično smanjite unos kalorija, ali postoje i popratni problemi.
Pripremio: Adnan Učambarlić

Cittadella: zabranjeni “smrdljivi kebabi”

Cittadella: zabranjeni “smrdljivi kebabi”

Gradonačelnik Cittadelle, gradića u blizini Padove, donio je odluku o zabrani prodaje kebaba i sendviča.
Pripremio: Adnan Učambarlić

Začini koji spašavaju život

Začini koji spašavaju život

Jedete li obrok začinjen paprikom, kurkumom ili cimetom odbranit ćete krvne žile i srce od negativnog djelovanja masne hrane, kažu naučnici.
Pripremio: Adnan Učambarlić

Aparat sa svježim bagetima

Aparat sa svježim bagetima

U Parizu je postavljen prvi aparat iz kojeg će korisnici dobijati baget - jedan od najpoznatijih francuskih proizvoda.
Pripremio: Adnan Učambarlić

Rok trajanja hrane odlazi u historiju

Rok trajanja hrane odlazi u historiju

Provjeravanje roka trajanja namirnica uskoro bi moglo da postane prošlost. Naime, naučnici su otkrili prirodni konzervans koji hranu može da održi svježom čak nekoliko godina.
Pripremio: Adnan Učambarlić

Činjenice o hrani koje (ne)bi trebali znati

Činjenice o hrani koje (ne)bi trebali znati

Ukoliko se spremate da jedete, a nemate jak želudac, preskočite ovaj tekst jer će vam se jelo trajno zgaditi.
Pripremio: Adnan Učambarlić

Promjene u kuhinji koje tope masti

Promjene u kuhinji koje tope masti

Uvedete li ovih sedam promjena, kilogrami će lakše nestajati. Riječ je o sitnim promjenama, a rezultati su trajni i iznimno dobri. Za mjesec ili dva već biste mogli nositi manji konfekcijski broj. Kuhinja je srce doma i mjesto na kojem gubite ili pobjeđujete u borbi s viškom kilograma.
Pripremio: Adnan Učambarlić

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se