Februar 2011

Surfate arhivu za Februar 2011.

Tapioka

Tapioka

Tapioka je duguljasti korijen kasave (Manihot esculenta) koja pretežno raste u Brazilu i Zapadnoj Indiji, ali se može pronaći i u drugim tropskim krajevima, poput Australije i Indonezije. Njezin prašak koristi se za pravljenje hljeba, peciva ili tortilja, te za zgušnjavanje tekućih jela poput pudinga.
Pripremio: Adnan Učambarlić

Pseći restoran zdrave hrane

Pseći restoran zdrave hrane

U Rio de Janeiru otvoren je prvi restoran zdrave hrane za pse u kojem će vlasnici svoje ljubimce moći da časte hranom koja ne sadrži konzervanse niti bilo kakve druge dodatke, a pritom je bogata vitaminima i mineralnim solima.
Pripremio: Adnan Učambarlić

WHO: Reklame debljaju djecu

WHO: Reklame debljaju djecu

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) poziva na hitnu akciju za okončanje problema debljine kod djece, tako što će se smanjiti marketing nezdrave hrane i bezalkoholnih napitaka, prenosi Glas Amerike.
Pripremio: Adnan Učambarlić

Veliki povratak raštike

Veliki povratak raštike

Iako se raštika uzgaja od davnina, njezine hranjive vrijednosti dugo su bile nepoznanica naučnom svijetu, ali ne i domaćoj kuhinji koja i danas obiluje receptima s ovim zdravim povrćem.
Pripremila: Dragana Nižić

Nedjeljni ručak

Nedjeljni ručak

Dva nedjeljna ručka za cijelu obitelj

Propast jednog od velikih vinskih biznisa

Propast jednog od velikih vinskih biznisa

Hrvatski poduzetnik Karl Schmidt koji je kod Slatine planirao izgraditi veliku vinariju u suradnji s španskom kompanijom Freixenet nalazi se na rubu propasti zbog velikih dugova nastalih temeljem sumnjivih poslovnih aranžmana koje je sklopio bivši direktor te firme Zlatko Lukačević, piše Nacional.
Pripremio: Adnan Učambarlić

Multipraktik

Multipraktik

„Neograničena raznolikost” i „sve u jednom” su fraze koje najbolje opisuju ovog istinskog kuhinjskog čarobnjaka. Svako pomagalo u kuhinji je domaćici dobrodošlo, ali sa multipraktikom pripremanje hrane predstavlja pravi užitak
Pripremila: Ines Mešević

Izbjegavajte gazirana pića

Izbjegavajte gazirana pića

Bez obzira koliko primamljivo gazirana pića izgledala, njihova prekomjerna konzumacija može uzrokovati negativne posljedice na imunitet i cjelokupno zdravlje organizma.
Pripremila: Dragana Nižić

Sarin gastro vodič kroz London, Blue Elephant

Sarin gastro vodič kroz London, Blue Elephant

Biser tajlandske kuhinje
Moram priznati da do sada nisam bila najbolji poznavatelj tajlandske kuhinje te da sam pretežno jela kinesku hranu ako bih se odlučila za azijski stil, ali sada, nakon posjete Blue Elephantu, neke su mi stvari jasnije i momentalno sam postala ljubitelj!
Piše iz Londona: Sara Krajina Jazvić

Kuća čokolade u Sarajevu

Kuća čokolade u Sarajevu

U Radićevoj ulici otvoren je prvi sarajevski čoko-bar, Casa del Cioccolato.
Pripremio: Adnan Učambarlić

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se