Septembar 2010

Surfate arhivu za Septembar 2010.

Raštika i vinova loza

Raštika i vinova loza

Iz Hercegovine, s ljubavlju
Pripremila: Ivana Jokić

Pismo urednice br. 26, oktobar/listopad

Pismo urednice br. 26, oktobar/listopad

ZLATNA JESEN

Oktobar je, vrijeme je da vratimo u ormare toplu odjeću, a i da ispraznimo špajze i ostave, pa ih pripremimo za slasnu domaću zimnicu! Svaka sezona nosi svoje čari, a zaista ima nešto pomalo čarobno u pogledu na police prepune šarenih teglica sa kojekakvim slasticama! Ove jeseni vam donosimo čak 32 recepta za slatke, slane, kisele i ljute zimske delicije iz teglice, ali i za mnogima omiljeno sušeno meso u više verzija…

Ljetni snekovi za malu djecu

Ljetni snekovi za malu djecu

Probajte neki od ovih snekova koji se mogu jesti za doručak, ali i kao ukusni i zdravi međuobroci za vaše mališane
Pripremila: Dragana Nižić

Praktični savjeti za stolom

Praktični savjeti za stolom

Želite li biti dobar domaćin svojim gostima i prirediti uspješan objed, osim ukusnih delicija koje je potrebno znati adekvatno spremiti, važno se držati i temeljnih pravila bontona za stolom.
Pripremila: Dragana Nižić

Zrno maka

Zrno maka

Jeste li znali da se osim plavog maka kojeg najčešće koristimo, na Bliskom istoku koristi i bijeli mak, a od njega se proizvodi i izvrsno ulje koje može biti zamjena za maslinovo? Ili da su grčki atletičari pili napitak od maka s medom vjerujući u pobjedu?
Pripremila: Dragana Nižić

Povrtna kocka za juhu

Povrtna kocka za juhu

Kocke za juhu ubrzavaju i olakšavaju kuhanje većine jela i čine da jela budu još ukusnija. Kocka za juhu može se upotrebljavati na raznovrsne načine, a u ovom broju donosimo vam jela u kojima se upotreblja povrtna kocka.
Piše: Ivana Jokić

Najskuplji hot dog na svijetu

Najskuplji hot dog na svijetu

Kako prenosi worldmostexpensive.com, stranica posvećena svemu što je iznad prosjeka skupo, restoran Serendipity 3 u New Yorku napravio je najskuplji hot dog na svijetu koji stoji 70 $, a sve to kako bi ušao u Guinnessovu knjigu rekorda.
Pripremila: Dragana Nižić

Juhe i čorbe za toplo vrijeme

Juhe i čorbe za toplo vrijeme

Jela „na kašiku” kao što su juhe i čorbe predstavljaju spoj optimalnih hranjivih sastojaka umjerene kalorijske vrijednosti, a mekanom teksturom i jednostavnim načinom pripreme odavno su postali nezamjenjiv dio domaće kuhinje. Kada vam treba nešto krepko i zdravo da vrati izgubljenu energiju, posebno za toplog vremena, jela koja vam donosimo pravo su rješenje!
Pripremila: Dragana Nižić

Gdje popiti dobru kafu u Banjaluci i Novom Gradu/Bosanskom Novom

Gdje popiti dobru kafu u Banjaluci i Novom Gradu/Bosanskom Novom

Septembar je idealno vrijeme za druženje uz kafu. Nije previše vruće, a zima je još daleko. U potrazi za dobrom kafom obišli smo nekoliko mjesta u Banjaluci, ali i svratili do Novog Grada koji se nalazi sat i po vožnje od Banjaluke. U toku potrage za dobrom kafom uživali smo u mirisu i okusu ovog popularnog napitka.
Istražila: Ivana Jokić

Kako do kalcijuma

Kako do kalcijuma

Ukoliko živite ubrzanim tempom života i često se hranite “usput”, vaš organizam ima potrebu za 1000 mg kalcijuma dnevno. Umjesto da posežete za tabletama nadoknadite nedostatak kroz ishranu.

Pripremila: Ivana Jokić

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se